Kyocera

På 80-talet började det japanska innovativa företaget Kyocera tillverka knivar i ett nytt material som förändrade hela branschen med köksknivar. Materialet som Kyocera använde var Zirconium- det är ett material som används som i rymdskyttlar bland annat tack var dess stryktåliga egenskaper. Zirconium är ett av världens hårdaste material och är därför perfekt att göra köksknivar av.

Visar alla 7 resultat

Kyoceras köksknivar är vassare än de flesta knivar som finns. Med keramiska knivar slipper du slipa dina knivar lika ofta. Andra fördelar med deras knivar är att de rostar inte, de missfärgar inte maten, de är motståndskraftiga mot syror och olika oljor. Låg vikt – ungefär hälften så tunga som knivar med stålblad vilket gör dem lätta att jobba med.

Vi på Kitcha saluför de allra flesta knivarna i Kyoceras utbud och de är mycket prisvärda. Har du inte sedan tidigare erfarenhet av keramiska knivar så kanske det kan vara dags att prova en kniv tillverkad i ett av världens hårdaste material. Utbudet är stort och varierar både vad gäller färg på bladet och på handtaget och givetvis finns här alla de olika knivmodellerna – alltifrån gönsaksknivar till stora kockknivar, alla med samma hårda keramiska blad och vassa egg. Köksknivarna finns i två olika färger på bladen kombinerat med en handfull olika färger på handtagen. Det är inte bara knivar de tillverkar, här hittar du även mandoliner och olika potatisskalare – alla med samma hårda keramiska blad. Potatisskalarna sticker ut med sina vita blad och färgglada handtag vilket får dem att nästan se lite leksaksaktiga ut. Men det är det sista de är. Skalarna är mycket vassa och effektiva. I sortimentet finns även kryddkvarnar där malverket förstås är tillverkat i zirconium.

Kyoceras knivar är tillverkad i Japan i det extremt hårda materialet Zirconium Z206 som är ett keramiskt material. Det är ett nästintill unikt keramiskt material som har en mycket hög densitet där molekylerna sitter mycket tätt vilket ger minimalt med tomrum mellan dem. Detta ger ett starkare, mer kompakt blad som behåller skärpan längre än andra keramiska knivar. Kyoceras knivar har ett mycket tunt blad som ger minimalt med motstånd när kökskniven används. Rena, precisa snitt som kräver mindre ansträngning är något som kännetecknar deras keramiska knivar. Materialet till knivarna är format av naturen under tusentals år genom kristallisering, extrema temperaturer och ett enormt tryck. Resultatet av detta är ett material som har en mycket hög densitet och är väldigt rent. Det är 50 % hårdare än stål och bara snäppet under diamanter.