MAC

Knivar från MAC är helt och hållet tillverkade i Japan med en kombination av japansk knivtillverkartradition och västerländsk design. Varje kniv är formad, ihopsatt, polerad och vässad av professionella knivtillverkare. Tillverkningen sker i 64 steg för att garantera av varje kniv uppnår felfri perfektion.

Visar alla 1 resultat

MAC tillverkar många olika modeller och det har sagts att de har en modell varje matlagningstillfälle. Varje kniv har rakbladsvass knivsegg kombinerat med ett bekvämt handtag och superb balans.

De vassa knivbladen är hårdare än de flesta rostfria stålknivar som finns på marknaden, men inte så hårda så de blir omöjliga att vässa. Enligt hårdhetsskalan så ligger hårdheten på mellan 58 och 60 grader rockwell och det är det som gör att de kan tillverka knivar med den berömda ”MAC edge”, vilket innebär rakar och tunnare snitt när du skär exempelvis grönsaker. Här finns alla de knivmodeller du behöver – från tournierkniven till kockkniven med 30 cm långt blad. Det finns en handfull serier att välja mellan. De billigast serierna är Orginal och Superior, men det är fortfarande fantastiska knivar. I övre prisskiktet hittar vi serierna Pro och Ultimate som är bland de bästa köksknivarna man kan få tag på.

Köksknivar från MAC anses vara bland världens vassaste med sina rakbladsvassa eggar. Det räcker med att skiva en tomat för att du ska inse vad rakbladsvass egg innebär. En annan egenskap med deras knivar är att bladen är mycket tunna och i viss mån flexibla vilket även det bidrar till att det är så enkelt att skiva med deras knivar. Stålet i bladen har härdats så pass mycket så de ligga på mellan 58 och 60 (nästan 61) på Rockwell-skalan. Detta ger en hållbarare egg. Genom att temperera bladet på rätt sätt så får man ett mer flexibelt stål som reducerar risken för ojämnheter. Även om bladet är väldigt hårt på MAC-knivar så är det inte svårt att slipa dem. Många gånger fungerar det utmärkt med en vanlig enkel rullslip. Det tunna bladet ger knivarna lägre vikt vilket förstås gör den enklare att hantera och det blir mindre tröttsamt att använde dem längre perioder. Vidare har knivarna från MAC ett ergonomiskt och välbalanserat handtag för att göra det mindre ansträngande att använda dem. MAC är inte billigast på marknaden och de är inte dyrast heller men de är bäst enligt egen utsago.